Obrnuto punjenje

Written by

Xiaomi patentira telefon sa bežičnim obrnutim punjenjem

iza ugla, mobilni svijet| Views: 52

Korisnicima mobilnih telefona opcija obrnutog punjenja poznata je još od 2018. godine kada je Huawei predstavio uređaj Huawei Mate 20 Pro. Sličnu mogućnost uskoro možemo ocekivati i od Xiaomi-ja.

Kineska kompanija Xiaomi intenzivno radi na razvoju ove tehnologije, a nedavno je prijavila patent kod Kineske nacionalne uprave za intelektualno vlasništvo. Riječ je o telefonu koji će podržavati opciju obrnutog punjenja.

Skice patenta otkrivaju dodatnu opremu koja se pričvršćuje na zadnju stranu telefona i služi za spremanje bežičnih slušalica dok ih dopunjavate s telefona. Postoje dva dizajna – jedan za klasične slušalice sa “repom” i drugi za earbuds slušalice. S obzirom da je riječ samo o patentu, ne očekujemo da crteži nužno odražavaju sve stvarne proizvode.

Xiaomi je nedavno na događaju predstavio svoje novo rješenje za bežično brzo punjenje od 40 W. Rezultati su bili vrlo impresivni, a baterija od 4.000 mAh se uspijeva napuniti u samo 40 minuta. Za očekivati je da će i novo 40 W brzo bežično punjenje i obrnuto bežično punjenje debitovati na nekom vodećem Xiaomi telefonu.