Camera Lens Xiaomi

Written by

Xiaomi potvrdio: Do kraja godine telefoni sa 64MP i 108MP kamerama

iza ugla, mobilni svijet| Views: 176

Da su megapikseli jedan od glavnih parametara za kvalitet telefona, odavno smo se uvjerili. Zato se proizvođači mobilnih telefona konstantno takmiče u tome ko će svojim korisnicima ponuditi više megapiksela na kameri.

Do kraja godine bismo, prema najavama, mogli vidjeti prve pametne telefone sa 64MP ili čak 108MP kamerama. Xiaomi tvrdi da će njegov podbrend Redmi biti jedan od prvih na svijetu koji će imati novi senzor. Najvjerovatnije da je riječ o modelu Redmi Note 8 koji bi trebalo prvo da stigne na tržište Indije.

Ovaj uređaj navodno će koristiti Samsung-ov ISOCELL GW1 senzor od 64MP. Fizički je zaista velik 1/1.7″ uz veličinu pojedinog piksela od 0.8 mikrona. Međutim, kako bi preduhitrio konkurenciju, Xiaomi već najavljuje i uređaj s kamerom rezolucije 108MP. Ova kamera navodno bi se mogla naći u modelu telefona Xiaomi Mi Mix 4.

Xiaomi telefoni u ponudi m:tel-a

Podsjetimo da su Xiaomi telefoni nedavno stigli i u ponudu kompanije m:tel. Pronađite ih u m:tel web shop-u, a za više informacija pozovite 0800 50 000 ili posjetite vama najbliže m:tel prodajno mjesto.