Xiaomi sprema telefon zakrivljen na svim stranama

Kompanija Xiaomi se sprema da predstavi koncept pametnog telefona koji je zakrivljen na svim stranama.

Zakrivljeni dizajn donosi vizuelni interfejs koji stvara utisak da ekran telefona izgleda kao površina vode. Skoro cijela površina telefona je pokrivena ekranom, a tijelo uređaja nema ulaznih portova ili dugmića, što je prvi takav telefon na svijetu.

Xiaomi ne prestaje sa inovacijama u pokušaju da pronađe najbolji balans između imaginacije i stvarnosti. Pomjerajući granice klasičnih pametnih telefona, inženjeri u kompaniji su pokušali da naprave jednostavan uređaj koji će imati samo ekran koji je, po njihovim riječima, faktor oblika bliži životu.

Kako su fleksibilni ekrani novo normalno u svijetu mobilnih telefona, najveći izazov kompanije nije bio proizvodnja ovakvog ekrana, već displeja zakrivljenog na svim stranama za 88°.

Zakrivljeno 88° staklo je pomjerilo granice tehnologije i proizvodnje ekrana smartfona. U poređenju sa klasičnim zakrivljenim ekranima, ova nova vrsta stakla se posebno savija u fabrici na temperaturama od 800°C, čemu je prethodilo više hiljada pokušaja.

Oblik ekrana je krucijalni faktor u određivanju forme pametnih telefona u budućnosti. Sa novim revolucionarnim otkrićem kompanije Xiaomi stvorene su mogućnosti koje će voditi ka pametnim telefonima koji će u budućnosti biti potpuno okrenuti ovoj tehnologiji.