Xiaomi

Written by

Xiaomi telefon sa solarnim panelom

iza ugla, mobilni svijet| Views: 242

Mobilna industrija definitivno je jedna od najbrže rastućih, a inovacije koje gotovo svakodnevno predstavljaju proizvođači telefona zaista su nevjerovatne. Tako je sve popularniji brend Xiaomi nedavno podnio zahtjev za zaštitu novog patenta – mobilnog telefona sa solarnim panelom.

Možda vam se na prvu ovo čini kao čudna ideja, ali razmislite o tome koliko vremena provodite na otvorenom koristeći mobilni telefon. Upravo bi ugradnja solarnog panela u mobilne telefone mogla imati višestruku korist – kako za smanjenje potrošnje električne energije, tako i za veću zaštitu same prirode.

Ukoliko mnogo vremena provodite napolju, Xiaomi bi vas zaista mogao obradovati telefonom koji odgovara i prati vaše životne navike. Sajt LetsGoDigital nedavno je otkrio patent ove kineske kompanije koji potvrđuje prethodnu priču.

Iz priloženih skica vidljivo je kako se prednja strana uređaja sastoji od neprekidnog displeja – pretpostavlja se kako će selfie kamera biti smještena ispod ekrana, kao i senzor otiska prsta. S druge strane je vidljiva dvostruka kamera sa blicom, a veliku pažnju privlači integrisani solarni panel koji povriva veliki dio zadnje strane.

Iako tehnološke kompanije najčešće nisu označene kao “tehnološki osvještene”, Xiaomi bi mogao biti lider u ovoj oblasti. Za sada ostaje pitanje koliko bi punjenje baterije telefona preko sunčeve energije bilo korisno, i koliko bi baterija mogla izdržati. Bez ozbira na to, vjerujemo da ste saglasni da bi ovaj način punjenja odgovarao brojnim korisnicima.

Xiaomi telefoni u ponudi m:tel-a

Podsjetimo da su Xiaomi telefoni nedavno stigli i u ponudu kompanije m:tel. Pronađite ih u m:tel web shop-u, a za više informacija pozovite 0800 50 000 ili posjetite vama najbliže m:tel prodajno mjesto.