Written by

Xperia XZ jedan od najpopularnijih smartfona u 2016.

moj android| Views: 178

sony

Ljubitelji smartphone uređaja su tokom prošle godine imali brojne novitete na raspolaganju i izbor najboljeg je znatno oteđan. Jedan od pametnih telefona koji se u mnogo čemu izdvojio iz mase i ostvario zapažene rezutate po pitanju prodaje jeste i Xperia Xz, za kojeg se ispostavilo da je među najpopularnijima.

Naime, gore navedeno su potvrdile i statistike o upotrebi Android OS-a, pa je Sony Xperia XZ iza sebe ostavio i dugoočekivani Google Pixel / Pixel XL, Moto Z, LG V20 i druge uređaje od kojih se mnogo očekivalo. Sony je najavio ovaj telefon tokom IFA 2016, jedne od najvećih tehnoloških smotri koja je održana u sseptembru prošle godine. Posjeduje  ekran od 5.2 inča koji prati Full HD rezolucija, Qualcomm Snapdragon 820 čip, ali i 3GB RAM i 32GB interne flash memorije. Tu je i glavna kamera od 23 megapixela, a posjeduje i naprednu USB tip C tehnologiju.

Ovakvi rezultati su ostvareni za prilično kratko vrijeme, uzimajući u obzir da je prodaja Sony Xperia XZ smartphone-a počela u oktobru mjesecu, a preostaje da se pokaže koja kompanija će se izboriti za prevlast na tehnološkoj sceni u tekućoj godini.