Written by

Xperia XZ2 ne odustaje od LCD ekrana

moj android| Views: 569

ksperia

Kompanija Sony je konačno ažurirala liniju svojih pametnih telefona i odrekla se stila koji je bio definisan omnibalansom te su se okrenuli atraktvnijim linijama. Konačno su se odlučili za omjer ekrana 18:9, ali to možda nije dovoljno u svijetu u kome dominiraju dominiraju uređaji koji nemaju nikakve ureze.

Jedan od posljednjih modela koji je sigurno privukao pažnju jeste Sony Xperia XZ2, jedan od posljednjih koji je predstavljen sa LCD ekranom, jer iako se očekivalo da će imati OLED ekran to se nije desilo.

Stručnjaci kažu da je telefon posebno svjetao, nije na noivou iPhone-a ili Galaxy S9, ali sa njim nećete imati apsolutno nikakvih problema i jasno ćete vidjeti sve čak i na direktnom suncu. Ako ovaj uporedite sa ostalim LCD ekranima, crna je veoma dobra, ali kontrast nije savršen kao kod OLED ekrana. Kontrast koji je izmejren iznosio je 1356:1 u normalnim uslovima, ali se može značajno povećati prilikom gledanja HDR sadržaja.

Boje ekrana su veoma dobro kalibrisane i pokrivaju sRGB obim boja više nego obilno i zato je uprkos tome što nije OLED, ekran telefona odličan i sigurno neće primjetiti veliku razliku.