Written by

Yondr – odzvonilo snimanju javnih nastupa?

m:ovo m:ono| Views: 72

Yondr_TWO-CASES_905

Izgleda da je komičaru Dejvu Šapelu dosta ljudi koji snimaju njegov šou, a zatim taj sadržaj dijele na internetu. Naime, Šapel je nedavno počeo koristiti startup Yondr, koji izrađuje futrole za mobilne telefone koje sprečavaju ljude da koriste svoje telefone, kako bi osiguralo da publika bude više angažovana tokom njegovog nastupa u Thalia Hall-u u Čikagu.

Publika koja će doći na Šapelovih 13 rasprodatih koncerta u Thalia Hall-u, moraće da stavi telefone u u Yondr futrole prije ulaska u Hall. Nakon što posjetioci uđu u tzv. “zonu bez telefona” njihove futrole će se zaključati, a ta zona će biti blizu binu na kojoj će Šapel nastupiti.

“Šapel je oduvijek bio veliki zagovornik stvaranja šoua bez telefona, kako bi on i drugi mogli nastupati bez straha od curenja sadržaja. Dogovor je postignut u veoma kratkom roku, jer je njegov tim tražio opcije da olakša iskustvo nastupa bez telefona u publici. Oni su razmatrali i druge opcije, ali nijedna nije dozvoljavala ljudima da zaista zadrže svoje telefone”, kaže Džefri Hačinson iz Yondr-a.

Upitani o planovima za budućnost sa Šapelom, iz Yondr-a kažu da detalji dogovora ne mogu biti objelodanjena u ovom trenutku.