Written by

YouTube aplikacija omogućuje i chat

moj android| Views: 215

youtube

Mobilna YouTube aplikacija dobila je novu značajnu opciju, a to su mogućnosti za chat i dijeljenje videa. Ovo je još jedan korak naprijed YouTubea u širenju mobilne aplikacije, čime je su postali konkurentni ostalim sličnim aplikacijama na tržištu.

Do sada je ovaj oblik chat aplikacije bio dostupan samo u Kanadi, a sada će se ova mogućnost proširiti i na ostatak svijeta. Smatra se da je odlično rješenje za sve one koji imaju naviku dijeliti više video materijala sa prijateljima i razgovarati o njima.

Ova funkcija nalaziće se u okviru YouTube Share opcije, a korisnicima koji ovoj aplikaciji pristupaju putem mobilnih uređaja omogućava da željeni video direktno pošalju određenoj osobi, odnosno grupi do 30 ljudi, bez oslanjanja na mail ili neku od društvenih mreža. Dovoljno je da sa liste svojih kontakata odaberete ono ime kojem želite da pošaljete video, a ako ta osoba nije na pomenutom servisu, možete joj poslati link putem kojeg je pozivate da se priključi konverzaciji. Uz ovu mogućnost, za koju u YouTube-u očekuju da će ubrzati dijeljenje videa, kada korisnik podijeli video, može nastaviti chat bez napuštanja aplikacije.