Youtube aplikacija za djecu

Written by

Youtube aplikacija za djecu

m:ovo m:ono| Views: 91

Više nema brige oko sadržaja za djecu

Youtube aplikacija za djecu

U vremenu kada djeca imaju pristup medijima i internetu na način koji može biti štetan za njihov dalji razvoj, na vrijeme treba reagovati i usmjeriti im pažnju na ono što je u skladu sa njihovim uzrastom. To iz godine u godinu postaje sve teže, ali Youtube se napokon pobrinuo oko sadržaja na android uređajima koji ne bi trebalo da bude dostupan djeci, a aplikacija prilagođena djeci dostupna je u prodavnici aplikacija od prije nekoliko dana. Bez obzira na snažnu cenzuru i veliku pažnju koju YouTube posvećuje neprimjerenim sadržajima, na tom se kanalu još uvijek mogu naći video sadržaji koji nisu za dječije oči.

youtube za djecu

Aplikacija ima pet ikonica – TV, radio, dvogled (najgledaniji video snimci), ikonica sijalica nudi edukativne sadržaje, i mogućnost pretrage čak i putem glasa.

YouTube Kids dolazi sa ugrađenom štopericom koju će kontrolisati roditelji i koja će aplikaciju ugasiti i učiniti nedostupnom nakon određenog vremena koji su odredili mama ili tata uz pomoć šifre. Kada dozvoljeno vrijeme istekne, aplikacija se gasi, odnosno ponovo traži upisivanje šifre koju znaju samo roditelji. Isto tako, isključena će biti mogućnost komentarisanja snimaka.

youtube kids

Kada pogledamo kojom brzinom tehnologija napreduje i kojom brzinom je djeca savladavaju, očekuje se da će i ostale aplikacije pronaći način da se razgraniče internet sadržaji za najmlađe. Ipak, Youtube to nije učinio prvi. U januaru mjesecu Twitter je predstavio svoju Vine Kids aplikaciju koja je oduševila javnost.