YouTube će prikazivati video poglavlja u rezultatima pretrage

YouTube ima nevjerovatno veliku videoteku, a kompanija je svjesna da je za tu opciju lakše reći nego učiniti. Zbog toga uvode nekoliko novih opcija za poboljšanje iskustva pretraživanja.

Vjerovatno najznačajniji novi alat je prikaz poglavlja sa stranice rezultata pretraživanja. YouTube je korisnicima ponudio mogućnost razbijanja dužih videozapisa u posebna poglavlja kako bi gledaoci mogli brzo pronaći određene podatke, ali oni su bili vidljivi samo kad biste kliknuli na njih.

Sada će se uz rezultate pretraživanja pojaviti poglavlja sa vremenskom oznakom sličice za svaki odjeljak. To bi gledaocima trebalo omogućiti bolji uvid u sadržaj svakog videozapisa, a moći ćete dodirnuti ili kliknuti ravno u određeno poglavlje ako pronađete tačno one podatke koje tražite. Još nismo sigurni dolazi li ova opcija na mobilne, Desktop računare ili za oboje.

Još jedna nova opcija za koju znamo da dolazi na telefone su mali isječci videozapisa koji se automatski reproduciraju kada pređete mišem preko njih na radnoj površini. YouTube kaže da će predstaviti “verziju” ovih pregleda na mobilnim uređajima, iako nije jasno kako će se koristiti za pokretanje tizera.

Konačno, neki od Googleovih alata za automatsko prevođenje dolaze u rezultate pretraživanja YouTubea kako bi bili korisni većem broju ljudi. Konkretno, kompanija počinje pretraživati ​​automatski prevedene naslove, opise i naslove videozapisa. Ovi će se rezultati pokazati kada nema dovoljno povezanog sadržaja na lokalnom jeziku korisnika da bi bio koristan.