Written by

YouTube DIY kanal – online inspiracija za samouke majstore

m:ovo m:ono| Views: 72

youtube

Iako je moderni čovjek, usljed ubrzanog tempa života i razvoja tehnologije, navikao da su svakodnevne aktivnosti, djelovanja i procesi u potpunosti pojednostavljeni, postoje oni koji ništa ne prepuštaju slučaju i koji sami uzimaju stvar u svoje ruke. Doslovno.

Jedan od takvih primjera će poslužiti i kao današnja preporuka, a ukoliko često posjećujete YouTube, ovo je kanal koji ne bi trebalo da propustite. Naime, u pitanju je DIY Tech, a sam naslov ukazuje na “Do it yourself” teme, odnosno sve ono što možete sami da napravite, a da toga niste bili ni svjesni. Iako postoji pregršt sličnih sadržaja na internetu, ovaj YouTube kanal ima preko 3 miliona pregleda i brojne pozitivne komentare pratioca, upravo zbog specifičnosti i drugačijeg pristupa neobičnim eksperimentima. 

U samom opisu kanala se navodi da je u pitanju mladić koji posjeduje prodavnicu za razne popravke i koji uživa u modifikacijama hardvera i kreiranju “how to” video materijala. To se vidi i na primjeru brojnih video sadržaja koji vas uče od toga kako da pokrenete startni meni na Windows 8, pa do toga kako da uništite sve podatke koje posjedujete na eksternom hard drajvu. 

Provjerite i sami putem ovog nevjerovatnog Youtube kanala