YouTube kanal Unbox Therapy – ovdje su uređaji “ogoljeni”

Jeste li ljubitelj/ka unboxing-a? Otpakivanju proizvoda – činu koji je postao zaseban žanr objava na društvenim mrežama, posvećen je kompletan YouTube kanal prigodnog naziva Unbox Therapy

Kanađani Lewis George Hilsenteger i Jack McCann, koji su u ulogama voditelja odnosno snimatelja, autori su kanala koji prati skoro 18 miliona ljudi na YouTube-u. Zadovoljstvo koji gledaoci dobijaju samo posmatranjem kako influenseri otvaraju proizvode, u ovom slučaju tehnološke uređaje, donijelo im je više od tri milijarde pregleda od 2010. godine, kada je kanal pokrenut.

Produkcija se ističe visokokvalitetnim videima sa pročišćenom fotografijom. Tome najviše doprinosi minimalistički studio sa jedinstvenim osvjetljenjem, za koji je inspiracija bio film „The Dark Knight“.

Video koji ih je možda najviše proslavio jeste „iPhone 6 Plus Bend Test“, u kojem su htjeli pokazati da li se iPhone 6 Plus može saviti u džepu. Time su svojevremeno podigli veliku prašinu i sumnju u kvalitet Apple proizvoda. Eksperiment se u jednom trenutku nalazio među top pet videa na YouTube-u.

U svakom slučaju, pogledajte i procijenite i sami da li je opravdan status kanala Unbox Therapy.