Written by

YouTube kanali koje morate zapratiti ove godine ako ste Java programer

m:reza, preporučujemo| Views: 243

Zahvaljujući YouTube kanalima postalo je moguće učiti od najboljih u industriji i slušati njihova predavanja iz svih dijelova svijeta.

Bez obzira na tehnologije i programske jezike sa kojima radite, u doba digitalizacije je najbinije biti u toku sa najnovijim rješenjima, a ovi YouTube kanali vam baš to omogućavaju.

Java

Oracle-ov Java kanal je odličan za sve one koji su zainteresovani za ovaj ekosistem, budući da su njegov dio najnovije informacije o programskim jezicima i VM-u o kojima govore lideri kompanije.

Thoughts on Java

Dva nova videa, svake sedmice, o JPA, Hibernate-u i sličnim tehnologijama ne biste trebali propustiti ukoliko se bavite relacionim bazama podataka.

Docker

Svako ko se bavi kontejnerima i njihovom aplikacijom u moderna okruženja, trebao bi se fokusirati na web-inare i DockerCon razgovore na Docker kanalu.

Devoxx

Devoxx je saglasan da je bolje prisustvovati konferenciji nego gledati njen snimak od kuće ili iz kancelarije, ali ako niste u prilici otići na neku besplatan pristup njenim interesantnim sadržajima je dovoljno dobra kompenzacija.

NightHacking

Kratak panel ili intervju ponekad može biti prilično koristan, pogotovo ako nemate vrmena za jednočasovne web-inare ili konferencijske razgovore. NightHacking kanal je za sve one koji vole instant znanje na putu od kuće do posla.