Učenje engleskog jezika

Written by

YouTube kanali uz koje ćete brže savladati engleski jezik

m:reza, preporučujemo| Views: 591

Ako želite brže naučiti engleski jezik, za vas smo pronašli nekoliko YouTube kanala koji će vam pomoći u postizanju što boljih rezultata pri učenju jezika.

Ovi kanali nisu samo za početnike, nego i za one srednjeg i naprednog znanja.

Za početnike

Real English

Na ovom kanalu nalazi se niz kratkih video-zapisa posvećenih početnicima u učenju engleskog jezika. Kako i sam naziv kanala govori, ovdje možete naučiti fraze koje su vam potrebne u svakodnevnoj komunikaciji. Većina lekcija je urađena u formi intervjua, pa je i učenicima lakše da zapamte mnoge stvari.

Speak English with Steve Ford

Ako ste između početnog i srednjeg nivoa znanja, onda ćete uživati u video seriji Stevea Forda. Steve je jedan od YouTubera koji vas podučava engleskom jeziku, ali sa američkim izgovorom. Steve-ov kanal sadrži izraze koje ljudi izgovaraju na engleskom jeziku, a nakon što ih uvede, ubrzava ih.

Za naprednije

BBC

Ovo je jedan od omiljenih engleskih YouTube kanala za srednje i napredne korisnike. BBC ima mnoštvo video-zapisa koji će vam pomoći da brže naučite engleski jezik. Bilo da se želite upustiti u englesku gramatiku ili pratiti samo trenutne događaje, pogledajte BBC Learn English. BBC tim pregledava ključne riječi i izraze iz vijesti, tako da budete ne samo u toku s onim šta se događa u svijetu, nego usput učite i engleski jezik.

EF

Naš drugi favorit je kanal koji će vam još više pomoći da naučite engleski. On Go with EF je vlog serijal s video-zapisima iz različitih dijelova svijeta. Ako vas zanimaju putovanja i učenje engleskog jezika, uživaćete u praćenju ove serije. Budući da vas vlogovi ovog YouTube kanala vode na različita mjesta širom svijeta, naučićete nove jezičke fraze, ali i upoznati kulturu tih destinacija.