YouTube kanali za ljubitelje kafe

Written by

YouTube kanali za ljubitelje kafe

m:reza, preporučujemo| Views: 131

Poput onih u mnogim industrijama, i ljubitelji kafe i stručnjaci iz te branše su takođe prisutni na YouTube-u.

Od tutorijala za bariste, preko recepata za različite specijalitete od kafe, pa do kafe-kritičara i uvida u novine iz svijeta omiljenog napitka milionima ljudi širom planete, na njihovim kanalima možete pronaći mnošto zanimljivosti, ali i korisnih informacija o kafi.

Ukoliko ste i vi među kafoljupcima ili ste na bilo koji način povezani s tom industrijom, evo nekih od popularnih kanala s te platforme posvećenih pomenutom aromatičnom napitku:

European Coffee Trip

Ovo je kanal istoimenog online magazina, koji je svojevrstan vodič kroz Evropu, ali putevima kafe. Tekstovi, intervjui, fotografije i video zapisi – sve to ćete pronaći u ovom magazinu, ali i na video platformi. Kanal, koji ima skoro 4,5 miliona pratilaca, donosi priče iz kulture spravljanja i konzumiranja kafe širom Starog kontinenta (ali i još dalje), kroz posjete kafeima i dijeljenje savjeta i trikova o tome kako napraviti sjajnu kafu.

Seattle Coffee Gear

Ovo je platforma za sve koji se bave prodajom kafe. Uz nepristrasan pristup proizvođačima, autori skoro pa svakodnevno donose recenzije o brojnim vrstama kafe. Tu su i savjeti za pripremu kafe ili održavanje kafe opreme, kao i testovi, istraživanja, eksperimenti i još mnogo toga. Takođe, u komentarima možete postaviti pitanje koje se tiče kafe, a ekipa ovog kanala će se potruditi da vam na sebi svojstven način i odgovori.

James Hofman

O svemu i svačemu što ima veze sa kafom – tako bi ukratko glasio opis sadržaja ovog kanala. James Hofman je planetarno popularni barista i autor Svjetskog atlasa kafe (World Atlas of Coffee), s mnogim priznanjima i nagradama za svoj rad. Ponudiće vam brojne recepte, recenzije, video eseje i kratke dokumentarne filmove o kafi.

Cafe Music BGM channel

Ovdje nećete pronaći video zapise o kafi, ali ćete zato poželjeti da što prije popijete kafu. Kako? Pa tako što je u pitanju kanala koji okuplja muzičare kojima je upravo kafa inspiracija. Pijanista, gitarista, basista i bubnjar, od 2013. godine, prave originalnu muziku posvećenu kafi i, kako kažu, ugodnim emocijama. Više od 1,9 miliona pratilaca uživa u njihovoj coffee muzici, različitih žanrova i atmosfera – od hip hop-a, preko bossa nova-e i jazz-a, do muzike za vikend ugođaj i opuštanje uz, recimo, prve pahulje.