Written by

YouTube Kids aplikacija dostupna i u BiH

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 168

Najpoznatiji sajt za dijeljenje video sadržaja prilagođen djeci – YouTube Kids sada je dostupan i u Bosni i Hercegovini.

YouTube je kreirao ovu aplikaciju kako bi omogućio najmlađima da kroz video sadržaje, koji su postavljeni online, na siguran način upoznaju svijet. Putem ove aplikacije, klinci mogu pronaći svoje najdraže pjesme, emisije i video-klipove koji objašnjavaju kako napraviti razna čuda. Opcije koje roditelji mogu prilagoditi sigurno će pomoći filtriranju sadržaja do kojih njihova djeca neće moći doći. Postoji i tajmer kojim se može ograničiti vrijeme koje dijete može provesti gledajući sadržaj na YouTube Kids-u.

Kako biste koristili aplikaciju YouTube Kids, morate se nalaziti u jednoj od zemalja koje aplikacija podržava. Dobra vijest je da je YouTube nedavno uvrstio šest novih zemalja u Evropi kojima je usluga YouTube Kids dostupna, čime je pokrivenost porasla na 53 zemlje svijeta.

Osim Bosne i Hercegovine, priliku za YouTube Kids iskustvo dobila su djeca u Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Gruziji i Azerbejdžanu. U Bosni i Hercegovini aplikacija je dostupna samo za Android i Android TV uređaje.