YouTube-ova "Lo-Fi muzika za karantin" je osvojila usamljene korisnike širom svijeta

Written by

YouTube-ova “Lo-Fi muzika za karantin” je osvojila usamljene korisnike širom svijeta

m:reza, preporučujemo| Views: 107

Lo-Fi muzika za karantin je dio ove popularne zajednice na YouTube-u, koja je u doba pandemije osvojila usamljene korisnike širom svijeta.

Riječ je o zajednici koja pruža obilje muzike prikladne za rad i učenje, koja je vremenom prerasla u više od zvukova iz pozadine koji će nam olakšati neke (umne) procese. Danas ona okuplja korisnike koji prolaze kroz različite krize i teška vremena.

Stoga i ne čudi da je u posljednje vrijeme znatno porasla, s obzirom na pandemiju virusa korona i činjenicu da su mnogi ljudi, širom svijeta, primorani na socijalnu distancu i da najviše vremena provode u svom domu.

Tako je pokrenut novi lofi beats to quarantine and stay indoors to stream, koji je ubrzo zabilježio novih 17 miliona pregleda. U pitanju je College Music, a sve više pretplatnika ima i najpopularniji lofi kanal – ChilledCow.

Lo-Fi muzika za karantin se svodi na praćenje slično onom na nekadašnjem Tumblr blogu, samo što donosi stream-ove ambijentalne pozadine uz opuštajuće razgovore uživo, koji su nerijetko dostupni i 24 časa dnevno.