YouTube testira nove funkcije

Written by

YouTube testira nove funkcije

m:reza, preporučujemo| Views: 94

YouTube testira dvije nove funkcije na različitim platformama – novu odzivnicu podsjetnika za prijavu koja se može pojaviti na web i TV uređajima i novu traku za pretragu na Androidu koja će zamijeniti staru ikonu.

I dalje ne izgleda poput trake za pretragu koju Google koristi za sve svoje druge aplikacije, ali YouTube je poznat po tome što se drži sopstvenih, različitih dizajnerskih rješenja.

Promenu trake za pretragu prilično je lako uočiti ako se ona nalazi na vašem uređaju. Logotip u gornjem lijevom uglu je nestao (zajedno sa vašim Premium pokazateljem), a zamijenila ga je četvrta traka za pretragu. Stara ikona za pretragu u gornjem desnom uglu je takođe uklonjena.

Što se tiče novih podsjetnika za prijavu, još uvijek nije poznato kako će izgledati, a u Google-u napominju da će ta opcija biti dostupna samo za određen broj korisnika.

Platforma takođe postepeno mijenja funkciju snimanja i prenošenja koja je dodata aplikaciji u junu, tako da uključuje prilagođavanje brzine snimanja i odbrojavanje vremena za višesegmentna učitavanja.