Za ažuriranje video igara (dok spavate) tu je PowerNap

Nova aplikacija pod nazivom PowerNap je dostupna, a ciljaće populaciju gejmera koji žele ažuriranje video igara dok spavaju.

Većina gejmera skoro nikada ne gasi svoj računar, zbog čega nemaju problem sa ažuriranjem igara. Ipak, postoji i veliki broj onih koji se koriste konvencionalnim načinom paljenja i gašenja, zbog čega imaju problem sa sa unapređenjima i nadogradnjama igara.

PowerNap će omogućiti igračima da pojednostave proces nadogradnje igara i osigurati im da se sva ažuriranja obave automatski dok je računar u “sleep” načinu rada. Nakon što se sve nadogradnje obave, računar bi trebalo po komandi korisnika ili da se ugasi ili da nastavi sa radom u punom kapacitetu.

“Aplikacija je dizajnirana da pokrene sve sisteme ažuriranja prije nego što odete na spavanje, tako da će i aplikacije iIi igre koje niste koristili po nekoliko sedmica takođe imati svoju nadogradnju. Ima i mogućnost slanja displeja računara u sleep mode što će vam donijeti maksimalnu energetsku efikasnost”, rekao je vodeći dizajner programa Nejt Denziger.

Ovakav sistem je približavanje kućnih računara sistemu po kojem rade pametni telefoni koji najčešće ažuriraju svoje aplikacije tokom noći i na taj način ne ometaju korisnika.