Written by

Za četiri godine većina telefona će se puniti bežično?

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 235

Sve veća upotreba mobilnih telefona u različitim sferama života zahtijeva dugo trajanje baterije uređaja ili adekvatan način njegovog bežičnog punjenja. Bez obzira da li ste kod kuće, u vozu, autobusu ili na seminaru sigurno ne želite biti kablovima vezani za najbližu utičnicu. 

Stručnjaci predviđaju da će vrijednost tržišta bežičnog punjenja pametnih uređaja do 2023. godine dostiće nevjerovatnih 21 milijardu dolara. Potvrđeno je to i u novom izvještaju „Globalno tržište bežičnog punjenja – analize i prognoze“, kompanije BIS Research.

Uz godišnju stopu rasta od 40,97% do 2023. godine, ovakva predviđanja za tržište bežičnog punjenja definitivno se mogu pripisati povećanim isporukama pametnih telefona, pametnih satova i drugih nosivih uređaja, globalnoj standardizaciji propisa za bežično punjenje i ugrađenim mogućnostima bežičnog punjenja u različitim stvarima, kao što su namještaj i vozila.

Tržište bežičnog punjenja u 2017. godini procjenjeno je na 2,57 milijardi dolara. Rastuća potražnja za praktičnim i brzim rješenjima, ogroman napredak u istraživanju i razvoju tehnologija bežičnog punjenja kako bi se prevladali trenutni tehnički izazovi, trebalo bi da pokrenu globalno tržište bežičnog punjenja tokom naredne četiri godine.