Written by

Zach King: Grafički mađioničar Instagrama

moj android| Views: 182

zach

Zamislite da se odlučite da nabavite mačku, odštampate na papiru upravo onu koja vam se dopada, pa je zatim izvadite sa tog lista i odjednom imate krznenog ljubimca. Ne znamo kako će se tehnologija razvijati, budući da nas iznenađuje svaki dan, ali ovo je trenutno u stvarnom životu nemoguće. Ipak, ukoliko ste dobri u animacijama kao momak kojeg vam danas predstavljamo, bujnu maštu možete pretvoriti u virtuelnu stvarnost.

Zach King, nevjerovatno maštoviti video umjetnik i zvijezda instagrama, pravi snimke koji će vas ostaviti bez teksta. Video snimci na njegovom Instagram profilu traju šest sekundi, a preko deset miliona Zach-ovih pratilaca gotovo redovno postavlja pitanja kao što su „Kako on to radi?“ i „Otkud mu ovakve ideje?“. Zapravo, mogli biste ga nazvati i on-line mađioničarem, jer su njegovi video snimci toliko dobri da ne možete vjerovati da se radi samo o mašti, računaru i opremi za snimanje.

Ukoliko želi da uljepša kancelariju novogodišnjim ukrasima, Zach baca ukrasni papir i kuglice po prostoriji i sve se postavlja na svoje mjesto, kasicu prasicu pretvori u prase, a kada mu se ne da iznijeti smeće, kantu baci na tablu, pa je obriše spužvom.

Ovaj dvadesetšestogodišnjak je svoj prvi video napravio već sa sedam godina, a ubrzo potom je od roditelja na poklon dobio skromnu opremu za obradu fotografija i video uradaka. Trenutno je prava zvijezda interneta u Americi, a sa svojim snimcima je osvajao i brojne nagrade. Tako je 2010. godine osvojio prvo mjesto u HP-ovom takmičenju za najbolju kreativnu reklamu, a 2013. i nagradu YouTube takmičenja „NextUp Creators contest“.

Pogledajte neke od njegovih najuspješnijih video snimaka, a ukoliko vam se dopadnu, zapratite ga na Instagramu i imaćete zagarantovan barem jedan osmijeh dnevno.

https://www.youtube.com/watch?v=rQvsFHDBngg