crtići

Written by

Zabava za čitavu porodicu – crtić „Zaleđeno kraljevstvo“

m:tel IPTV| Views: 639

Prošla godina bila je u znaku crtića „Zaleđeno kraljevstvo“ (Frozen) koji je postao animirani film sa najvećom zaradom u istoriji. Pored toga što je zaradio više od milijardu dolara širom svijeta, osvojio je i dvije nagrade Oscar, za najbolji animirani film i najbolju originalnu pjesmu.

zaleđeno kraljevstvo

„Zaleđeno kraljevstvo“ inspirisano je bajkom Hansa Christiana Andersena „Snježna kraljica“ i prati priču neustrašive i optimistične Anne, koja mora spasiti svoje kraljevstvo i ponovo se povezati sa svojom starijom sestrom Elsom.

Princeza Elsa od Arendela različita je od ostalih djevojčica, pa i njene sestre Anne. Ona ima čudesnu moć da sve što dotakne pretvori u led. Recimo, Elsa dotakne nogom pod i uspije ga pretvoriti u klizalište što oduševi Annu. U jednoj bezazlenoj dječijoj igri Elsa čarolijom slučajno ozlijedi svoju sestru. Moći koje ona ima izdvajaju je od okoline i posramljuju njene roditelje. Kralj i kraljica Arendela smatraju da stvari izmiču kontroli. Majka i otac dovedu Annu na “liječenje“ kod mudroga trola od kamena, koji joj izbriše sjećanja na nemili, umalo kobni događaj.

Nakon toga roditelji odluče izolovati Elsu u dvorcu. Ona čitav život pokušava da potisne moći i ne izlazi iz sobe bez rukavica. Godinama kasnije, na krunisanju za kraljicu Arendela, na koju dolazi i Hans, princ od Južnog mora koji se udvara Anni, Elsa će slučajno zamrznuti čitavo carstvo nakon čega počinje vječna zima.

crtići

Ono što slijedi je niz Anninih avantura. Ona se udruži sa Kristofom, mladićem koji živi od prodaje leda i spreman joj je pomoći da pronađe voljenu sestru, njegovim irvasom Svenom i zabavnim snješkom bijelićem Olafom koji je zaljubljen u sunce i ljeto.

„Zaleđeno kraljevstvo“ je veoma zabavan animirani film i mjuzikl koji će se svidjeti čitavoj porodici. Možete ga pogledati na kanalu HBO u nedjelju, 31.avgusta u 20:05 časova.