Written by

Zanimljive informacije o kultnim crtićima

m:tel IPTV| Views: 154

ljepotica-i-zvijer

U moru svakodnevnih problema često poželimo da se bar na jedan dan vratimo u djetinjstvo, u bezbrižno doba igre i dječije radosti. Jedna od možda najvećih radosti iz tog doba su bili crtani filmovi. Mislim da se slažete sa nama i da smo svi dijelili istu euforiju kada bi se pojavio novi crtić. A kada bi dobili kasetu novog crtanog filma u ruke,  on ne bi izlazio iz video rekordera danima-sve dok ne bi čitav crtić naučili napamet J Iako su ta vremena daleko iza nas, ti sadržaji ne gube na kvaliteti. Nostalgični za djetinjstvom odlučili smo da posvetimo jedan kutak na našem Open IPTV-u upravo crtanim filmovima, a mnoštvo njih možete odmah pogledati na online Pickbox videoteci. Usput vam predstavljamo i par zaniljivih informacija o omiljenim likovima koje vjerovatno niste znali.

Pokahontas i sva njena braća i sestre

Pokahontas je možda jedna od najdražih i najdivnijih Diznijevih junakinja, i to baš zato što nije klasična princeza, nego djevojka koja izrazito cijeni slobodu i prirodu. Iako svi znaju da je Pokahontas inspirisana stvarnim likom, istorijski dokazi kažu da je njeno pravo ime bilo Matoaka, a da je Pokahontas samo nadimak koji znači „nevaljala“ ili „razmaženo dijete“. Iako u crtaću nemamo osjećaj za to jer je njen tata tretira kao da mu je jedino dijete, Pokahontas je u stvarnosti zapravo imala 26 braće i sestara.

Ljepotica i zvijer ili kako je nastao izgled Zvijeri

Lepotica i zvijer je prvi animirani film koji je nominovan za Oskara. Iako animatori nisu razbijali glave kako da osmisle izgled princeze, nije im bilo lako da dođu na ideju kako bi u filmu trebalo da izgleda Zvijer. Tako se animator Glen Kin dosjetio da bi ovaj lik trebalo da bude baziran na nečemu što je stvarno, pa je iskoristio facijalne karakteristike gorile, bivola, a od lava je pozajmio izgled grive. Ono što je još zanimljivo kod ovog Diznijevog klasika je i to da je Bel najstarija Diznijeva princeza. Dok su ostale princeze tinejdžerke, Bel ima preko 20 godina.

Priča o igračkama – o izmišljenim i stvarnim igračkama

U ovom crtaću nema prinčeva i princeza, ali zato će vam srce osvojiti jedan kauboj i veoma živahne igračke koje nisu samo rekviziti u rukama djece, nego bića sa svojom voljom i željama.

Tokom produkcije, režiser i scenaristi su provodili dosta vremena u prodavnicama igračaka gde su proučavali igračke i donosili ih u kancelariju. Ideja je bila da izmješaju postojeće igračke sa onima koje su izmislili. Rezultat je, naravno, poznat svima.

Maza i Lunja – film koji je nastajao 20 godina

Ideja da se snimi ovaj film nastala je 1937. kod animatora Džoa Granta koji je prema svome psu osmislio lik Maze. Pošto se Voltu Dizniju nije toliko dopala priča koju je Grant osmislio uz crtež, gdje se pas prilagođava životu u domu u koji je upravo stigla mala beba, snimanje filma je odloženo do daljnjeg. Film je snimljen tek 1955, gotovo 20 godina nakon što je nastao prvi crtež Maze.

Kako je Zvonar Bogorodičine crkve postao najmračniji crtani film

Ovaj crtać je možda jedan od najmračnijih Diznijevih animiranih ostvarenja, ali uprkos ne baš tako veseloj temi, osvojio je srca mnogih. S obzirom na to da je film snimljen prema knjizi francuskog književnika Viktora Igoa, scenaristi i producenti su morali da prave razne izuzetke da bi ublažili tragičan život Kvazimoda. S obzirom na to da je riječ o animiranom filmu, iako se radnja događa u crkvi, kreatori Zvonara Bogoričine crkve morali su da umanje religijski značaj.

Pobjegnite  malo od svakodnevice i vratite se bar malo u djetinjstvo. Mi smo probali i sa sigurnošću možemo reći da će vam prijati!

Podsjećamo, aktivaciju Pickbox online videoteke možete izvršiti putem odlaska u našu poslovnicu ili jednostavno putem glavnog Open IPTV menija: opcija SHOP.

Za sve ostale informacije uvijek se možete obratiti našem korisničkom servisu koji radi 24 časa dnevno: 0800 50 000