Written by

Zaplešite uz odličan film „Chicago“ na programu Pink Movies

m:tel IPTV| Views: 47

chicago

Ljubitelji dobrih mjuzikla u srijedu 10. juna na programu Pink Movies sa početkom u 22:54 uživaće u sjajnom filmu „Chicago“. Pjevačka zvijezda Velma Kelley je uzburkala vode u cijelom Chicagu kada je ubila svog nevjernog muža i njegovu ljubavnicu. Javnost je stalno bila željna novih detalja za taj slučaj, a njenoj gladi je udovoljavao najpopularniji advokat grada Chicaga Billy Flynn. Zbog svog zločina i zahvaljujući spretnosti njenog advokata da sve pretvori u melodramatičnu priču Velma je dostigla vrhunac slave.

Jedna od mnogih osoba koje pažljivo prate ovaj slučaj je Roxie Hart, mlada žena koja pod svaku cijenu želi da je obasjaju svijetla reflektora i da je ljudi vole mnogo više nego Velmu. Roxie živi sa dobroćudnim mužem koji joj je iz dana u dan sve dosadniji i samu sebe nikako ne vidi u ulozi dobre žene i domaćice. Zbog ubistva svog ljubavnika završava u zatvoru gdje upoznaje čuvenu Velmu, no ni ta blizina velikoj zvijezdi ne pomaže joj da se probije na naslovne strane u novinama. No, Billy Flynn je u njenoj priči prepoznao potencijal za veliku popularnost i uzima je pod svoje krilo. Roxie preko noći postaje najveća zvijezda u Chicagu što je potpuno pokvarilo Velmine planove da izađe iz zatvora.

Svaka scena u ovom filmu je prepuna odlične muzike kroz koju glavni likovi pričaju svoju priču. Scenario za „Chicago“ je napisao Bill Condon dok je rediteljsku palicu u ruke uzeo Rob Marshall. Glumačku ekipu predvode Catherine Zeta Jones kao Velma Kelley, Renee Zellweger kao Roxie Hart i Richard Gere kao Billy Flynn. Pored njih u filmu glume još i John C. Reilly, Taye Diggs, Dominic West, Jayne Eastwood, Steve Behal i mnogi drugi.