Written by

Zašto je Huawei odustao od Google Pixel-a?

moj android| Views: 160

huawei

Svjetsku tehnološku scenu je uzdrmala vijest o tome da će Google izbaciti Google Pixel, smartphone uređaj nevjerovatne snage. Ipak, najave da bi u izradi ovog noviteta mogla učestvovati i sve popularnija kopmanija Huawei izgledale su nestvarno, a skorašnja nagađanja da se Huawei povlači iz ove priče možda baš to i potvrđuju.

S tim u vezi, oglasio se i Colin Giles, potpredsjednik Huawei biznis grupe, koji je djelimično potvrdio slične pretpostavke koje su već mjesecima kružileu vezi sa ovim projektom. Sudeći prema njegovim riječima, kompanija Huawei nije nastavila sa realizacijom ovog projekta jer je Google imao namjeru da koristi isključivo svoje ime na handsetu. Posljednji uređaj koji je objedinio ove dvije kompanije, Nexus 6P, nosio je nazive oba brenda. 

Uzimajući u obzir ozbiljne napore kompanije Huawei da pristupi i američkom tržištu, očigledno im nije bilo u cilju da učestvuju u saradnji iz koje ne bi imali vidljivih rezultata i efekata po sopstveni razvoj. Nakon povlačenja, kao potencijalni proizvođač Pixel-a javio se HTC. Iako je ova saradnja objelodanjena, uređaj neće nositi obilježja niti ove kompanije.