Written by

Zašto nikako ne bi trebalo da dijelite slušalice

m:ovo m:ono| Views: 56

sluasalice

Jeste li ikada bili u situaciji da vam je neko tražio da mu posudite slušalice/bubice? Sjećate li se šta ste uradili u tom trenutku? Ako ste odlučili da ne podijelite svoje bubice odmah ćemo vam reći da ste dobro postupili jer mi imamo nekoliko veoma dobrih razloga zašto na to pitanje uvijek treba da odgovorite negativno.

Ljekari kažu, a i vi sami vjerovatno znate da se unutar ušiju stvara ušni vosak čija glavna funkcija je da štiti uho od raznih infekcija jer ima antiseptičko dejstvo, međutim taj vosak vas ne može zaštiti ako u uho direktno unesete bakterije putem slušalica.

Dijelite slušalice samo sa osobom za koju ste 100% sigurni da nema neko gljivično oboljenje jer se na ovaj način gljivice veoma lako prenose. S druge strane, niko ne može biti u potpunosti siguran da nema neku infekciju ili gljivicu koja je u stanju mirovanja.

Ako ipak olučite da nekom pozajmite svoje bubice gledajte da ih po povratku dobro očistite i dezinfikujete medicinskim alkoholom. Isto tako dezinfikujte ih i prije nego što ih pozajmite nekome. Plastične bubice su prilično jednostavne za čišćenje, ali one koje imaju silikonsku navlaku su puno komplikovanije jer se u njima krije mnogo više bakterija i zato njih nikako ne bi trebalo da dijelite.