Zavirite u hotel čija soba izgleda kao pilotska kabina

Written by

Zavirite u hotel čija soba izgleda kao pilotska kabina

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 86

Volite li i vi letjeti? Onda će vas sigurno zanimati priča o sobi u kojoj možete spavati na samo nekoliko metara od replike Boeing-a 737-800.

Ponekad zaista može biti teško zaspati. Neki ljudi vole ostaviti otvoren prozor da bi soba bila prozračna, dok drugi koriste zvuk “bijele buke” kako bi lakše utonuli u san. Jedan japanski hotel ima nešto drugačiju ideju o tome kako upotpuniti hotelski sadržaj – simulator letenja u punoj veličini ugrađen je u jednu od soba i izgleda kao kokpit Boeing-a 737-800.

Kako navode iz ovog hotela, simulator letenja namijenjen je za 90-minutnu lekciju sa instruktorom leta. Stranica Haneda Excel Hotel u Tokiju ne navodi koji softver simulator letenja koristi, ali njegova objava dolazi odmah nakon što je Microsoft najavio prva ulaganja u svojoj seriji Flight Simulator nakon više od pola decenije.

Jeste li već isplanirali svoje naredno putovanje? Ako razmišljate o nekoj dalekoj destinaciji, možda upravo Tokio može biti vaš izbor, a usput još i naučite osnove upravljanja letjelicom koja je danas nezaobilazna u prevozu putnika.