Written by

Zavirite u redizajnirani Gmail

m:ovo m:ono| Views: 88

gmail

Već neko vrijeme priča se o redizajniranoj verziji Gmail aplikacije za Android uređaje, a mi vam otkrivamo do sada poznate informacije. Među najinteresantnijim novim funkcijama sigurno je mogućnost da na snooze stavite email-ove. Apdejt će donijeti i brzu promjenu jezika dizajna, doći će i do vidljive promjene dizajna.

Nova verzija aplikacije će pored dugmeta snooze za vašu poštu imati i funkciju Smart replies, a biće omogućen i sidebar da bi se omogućio brzi pristup različitim Google aplikacijama kao što su Calendar ili Keep.

Ono što je još interesantnije jeste da Google u potpunosti osvježava Tasks, a to je u suštini lista  koja se može napraviti direktno u prozorčiću Gmail-a. Tasks opcija je i ranije bila ugrađena u Gmail, ali korisnički interfejs nije ažuriran dugo vremena tako da je ova generalna prepravka zaista dobro došla.

Svi ovi dodaci su zaista ogromni ka je u pitanju produktivnost i imaju više smisla za stvari poput Chromebooks-a. Svi mi bi htjeli da sav posao možemo obaviti samo na jednoj stranici, a upravo to će nam novi dizajn omogućiti.

Novi Gmail će vam dati tri različite opcije. Ubičajeno će vam pokazati koji prilog je uključen u mejl, uključujući fotografije, slajdovi, dokumenti ili tabelarni prikazi i to odmah u Inbox-u. Opcija Comfortable uklanja ove ikonice i umjesto njih pokazuje poznatu spajalicu po kojoj prepoznajemo prilog.

Compact je pak sličan prethodnoj opciji, ali smanjuje vertikalni prostor. Prema prvim najavama redizajnirana verzija Gmail-a trebalo bi da se pojavi sljedećeg mjeseca.