Written by

Završen još jedan banjalučki m:tel polumaraton

prijateljstva| Views: 53

1_

Proteklog vikenda Banjaluka je bila centar sporta i zabave.  Četvrti po redu banjalučki m:tel polumaraton okupio je ove godine preko 10 000 ljudi iz 40 zemalja svijeta. Ova predivna sportska manifestacija koja već postaje simbol grada na Vrbasu počela je u petak dječijim trkama, edukativnim radionicama, nastavila se dobrim koncertima, da bi u subotu okupila veliki broj rekreativnih i profesionalnih trkača na štafetnoj i polumaratonskoj trci, ali i trci Fun&Run koja je i ove godine bila posebno interesantna po svojoj zabavnoj atmosferi i šarolikosti učesnika.

Kenijski takmičari apsolutno su dominirali polumaratonskom trkom u Banjaluci, a najbolje rezultate ostvarili su Moses Kipruto Kibire u muškoj kategoriji i Kristin Mora Oigo iz Kenije u ženskoj kategoriji.

Srđan Samardžić, jedan od bh. najuspješnijih atletičara završio je trku na šestom mjestu, dok je bh. olimpijka Lucia Kimani zauzela petu poziciju.

 Publika je na cilju u tvrđavi Kastel ogromnim aplauzom dočekala i Miladina Dragojevića, član atletskog kluba invalida Vrbas, koji je uz pomoć kolege Srđana Jakovljevića trčao polumaratonsku trku, ali i deda Vladu Stevanovića, promotera 4. Banjalučkog m:tel polumaratona, koji je sa pune 84 godine stigao do cilja.

I ove godine posebno smo ponosni na naše kolege iz m:tel-a koji su uspješno stigli na cilj.

Djelić atmosfere sa 4. banjalučkog m:tel polumaratona pogledajte u našoj galeriji fotografija.