Written by

Želite da tipkate kao filmski hakeri? Postoji stranica koja će vam pomoći u tome

m:ovo m:ono| Views: 128

Hacker Typer

Dobri momci upadaju u računarski sistem zle korporacije u namjeri da iz nje preuzmu podatke koji će spasiti svijet. Imaju samo 60 sekundi da taj zadatak obave dok kontrolni sistemi ne registruju da nešto nije u redu. Žurba je velika, nervoza još veća, ali hrabri IT stručnjak ne griješi dok tipka programske kodove munjevitom brzinom. Scenario dobro poznat i na TV ekranima viđen na stotine puta

Naravno, na filmu je sve lako, ali svi, pa i najbolji programeri, znaju da bi u praksi taj zadatak bilo mnogo teže obaviti baš na tako jednostavan način. Barem jednom biste u takvoj situaciji zastali da razmislite šta dalje ili biste makar slučajno pritisnuli pogrešnu tipku i morali da korigujete grešku. Međutim, uz pomoć jedne web stranice sada i vi možete da budete nepogrešivi hakeri sa holivudskih filmskih traka.

Stranica se zove HackerTyper.com, i izgleda baš kao i većina programskih prozora u blockbuster djelima. Na crnom ekranu se svijetlozelenim slovima ispisuje programski niz, a sve što vi treba da učinite jeste da tipkate po tastaturi. Bilo šta, baš kao što i glumci nasumično pritišću tipke u napetim filmskim scenama.

HackerTyper je vrlo jednostavan i navedena funkcija je ujedno i njegova jedina. Ipak, radi se o stranici koja će vas dobro nasmijati i barem na 10-ak sekundi učiniti da se osjećate kao buntovni haker na putu otkrivanja najvećih svjetskih tajni.