Želite promijeniti glas u aplikaciji Google Maps? Evo načina

Written by

Želite promijeniti glas u aplikaciji Google Maps? Evo načina

m:apps, preporučujemo| Views: 366

Koristite aplikaciju za navigaciju Google Maps? Ponekad vam dosadi glas koji čujete u aplikaciji ili možda jezik? Postoji rješenje da ih promijenite, potrebno je samo da se malo poigrate sa postavkama.

Jednostavna pojašnjenja, u nekoliko koraka, odnose se, ponaosob, na operativne sisteme Android i iOS, uz napomenu da se ovakve promjene mogu odraziti i na neke druge aplikacije, odnosno cijeli uređaj.

Pomjene na Android-u

Za početak, potrebno je da otvorite aplikaciju Google Maps. Potom treba da kliknete na sličicu s tri crtice, u uglu, kako biste na taj način otvorili meni. Pronađite i otvorite Settings, a potom na dnu stranice i Navigation settings. Tada treba da izaberete opciju Voice Selection, a potom jezik na kojem želite da dobijate upustva sa navigacije.

U postavkama pametnog telefona, glas možete mijenjati tako što otvorite Language and Input, a onda i Text-to-speech output. Glas birate pod Preferred engine.

Izmjene u iOS-u

Prvo otvorite Settings, a potom kliknite na General. Nakon toga, izaberite opciju Language and Region, a onda i jezik koji želite čuti u aplikaciji.

Korisnici iOS-a treba da imaju na umu da će ovom izmjenom doći do promjene jezika i u drugim aplikacijama, tačnije cijelog uređaja.