Instagram (2)

Written by

Znamo kad Instagram „gasi“ lajkove

m:apps, preporučujemo| Views: 272

I to se jednom moralo dogoditi. Lajkovi će i dalje postojati, ali će njihov ukupan broj postati nevidljiv. Testiranje se iz SAD-a sada proširilo na cijeli svijet i možda već danas sa vašeg telefona nestanu lajkovi.

A šta će to značiti? Onima koji su Instagram koristili iz razonode, gotovo da neće značiti ništa. Influenserima i drugima koji su od Instagrama zarađivali, budućnost je sada postala neizvjesna. Čelni ljudi ove popularne društvene mreže sve glasnije govore o promjeni, a prva testiranja krenula su iz Australije, Kanade, Brazila i Italije.

Adam Mosseri, glavni čovjek Instagrama, nedavno je rekao kako se korisnicima sve dok traje faza testiranja neće prikazivati broj lajkova nego će se ispisivati fraza “i drugi”. Iako će lajkovi biti skriveni od drugih, svoju objavu ćemo uvijek moći kontrolisati i pregledati ko je sve reagovao.

Iz Instagrama podsjećaju da sve ovo rade kako bi smanjili pritisak na mreži i ljudima dali vremena da se posvete povezivanju i uživanju u sadržaju. Dok Instagram vjeruje da će sve ovo pozitivno uticati na platformu, u Australiji i Kanadi brojni influenseri se već žale kako više ne mogu opravdati način zarade. Da li je ova promjena došla i do vas? Javite nam utiske.