Znate li da iOS kalkulator ima naučni režim?

Da li ste znali da iOS u sebi ima ugrađenu kalkulator aplikaciju sa naučnim režimom? Ako ste korisnik koji telefon koristi po klasičnom sistemu, ova aplikacija će svakako za vas biti iznenađenje.

Sve što je potrebno da bi se pokrenuo ovaj sistem je okretanje telefona na bok. Na ovaj način otključavate niz funkcionalnosti, kao što je dodavanje brojeva u memoriju, zagrade, eksponente i sve druge funkcije koje se uče u srednjoj školi.

Ovo nije nešto novo u sistemu, jer je ova opcija predstavljena još na modelu iOS 2.0 tokom 2008. godine i ima čak i snimak ekrana na App Store radnji za kalkulatorske aplikacije.

Poznavaoci tvrde da sama aplikacija ipak nema idealan izgled, ali da je svakako korisna ukoliko želite da odredite tačan rezultat postavljenog zadatka.

Aplikacija sadrži i nekoliko drugih opcija, među kojima su PCalc koji nudi robusno kalkulatorsko iskustvo, a ponuđeno je i preuzimanje PCalc Lite verzije koja je vrijedna preuzimanja. Za nešto ozbiljniju matematiku, tu je TI-30XS koji može računati zanimljive stvari poput razlomaka, toliko lako da se korisniku čini kao da vara na ispitu.