Google Translate

Written by

Znate li da koristite Google Translate offline?

m:reza, preporučujemo| Views: 99

Da li ste znali da možete koristiti Google Translate i offline, pomoću kamere telefona?

Ukoliko ste se našli u stranoj zemlji, bez WiFi-a, ali i znanja jezika zemlje u kojoj se nalazite, niste ni prvi, a ni posljednji. A vjerovatno niste ni prvi, ni posljednji koji nisu znali da aplikaciju Google Translate možete koristiti bez Interneta. Sve natpise, menije u restoranima ili raspored reda vožnje javnog prevoza, možete prevesti u trenutku, pomoću kamere vašeg telefona. Imate dva načina za prevod pomoću kamere. 

Google Lens je aplikacija koja korišćenjem kamere vašeg telefona može da vam kaže sve o mjestu gdje se nalazite. Prepoznaje spomenike i pretražuje Google, ako je potrebno. Takođe vam dozvoljava da označite i kopirate tekst koji se pojavljuje na slici i prevedete ga. Ipak, ako niste online, ovo nije dostupno.

Srećom, Google Translate skače u pomoć. Trenutno je opcija offline prevoda pomoću kamere dostupna na, čak, 29 jezika. Jednostavno otvorite aplikaciju, izaberite jezik i kliknite na ikonicu kamere, koja se nalazi lijevo od opcija. Kameru usmjerite ka tekstu i dobićete prevod odmah. Ono što je potrebno da uradite je da preuzmete jezike, kako bi opcija bila moguća i kad niste na Internetu.

Foto: PixieMe / Shutterstock.com