Written by

Znate li šta je endoskopska kamera za telefone?

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 441

Većina ljudi zna šta je to endoskopska kamera, jer to je uređaj koji ljekari koriste za vrijeme operacija. Pored toga postoje endoskopske kamere koje se mogu spojiti na mobilni telefon, a čija bi primjena u domu mogla biti veoma korisna.

Posebna HD endoskopska kamera je prilično popularna među korisnicima širom svijeta, na prvom mjestu zato što je vodootporna i bežična i veoma je fleksibilna tako da se može koristiti u raznim situacijama. Najčešće se koriste kod začepljenih odvoda jer pomoću nje možete jasno vidjeti gdje je začepljenje. Isto tako ako sami popravljate svoj automobil i u tome vam može pomoći da zavirite na mjesta koja nisu vidljiva golim okom.

Kamera ima posebnu LED sijalicu koja se može prilagoditi na osam različitih načina i pomoći vam da otklonite svaki problem. Postoji više verzija ovih kamera od onih od 720 piksela te onih od 1080 piksela, a cijena im naravno varira u zavisnosti od kbvaliteta. Ako do sada niste shvatili kamera se povezuje na mobini telefon putem aplikacije tako da na vašem telefonu možete pratiti ono što kamera snima.