Written by

Znate li šta je to foodography?

m:ovo m:ono| Views: 58

limbo2

Jeste li jedna od onih osoba koje jednostavno ne mogu odoljeti, a da ne uslikaju svoj obrok i okače ga na neku od društvenih mreža prije nego “navale”. Ako potvrdno klimate glavom onda prosto morate saznati šta je to foodography.

Naime, restoran Catit i vinerija Carmel koji se nalaze u glavnom gradu Izraela, Tel Avivu su osmisli koncept naziva foodography a koji pruža sasvim novo iskustvo svima koji uživaju u fotografisanju hrane jer je ona poslužena u posebnim tanjirima pomoću kojih će vaše fotografije hrane biti kvalitetnije i imaće onu profesionalnu notu. Ideja vodilja, timu koji stoji iza ovog projekta, bila je kako napraviti posuđe pomoću koga će hrana fotografisana smartfonom biti još ljepša i primamljivija.

limbo

Jednom od modela tanjira koje su kreirali dali su ime The Limbo na kome sa prednje strane postoji držač za telefon, a sa zadnje veliko zaobljenje koje predstavlja pozadinu za fotografisanje.

360

Drugi model se zove 360, sa prednje strane takođe ima držač za telefon, a sam tanjir je postavljen na rotirajuću podlogu što omogućava da snimite svoju hranu iz svih uglova.

Za vrijeme predstavljanja ovog koncepta, profesionalni fotografi hrane su održali malu radionicu fotografisanja dok su gosti restorana uživali u svojim delicijama. Koncept je doživio veliki uspjeh, a nakon što su menadžeri restorana pozvali grupu novinara da isprobaju foodography, posjećenost im je porasla za nevjerovatnih 20%, a dobili su i 400.000 dolara vrijedne, besplatne reklame.

Ovo iskustvo košta 155 dolara po satu, što, priznaćete, za naše uslove, nije uopšte povoljno. Ponuda traje tokom cijelog juna pa ako vas put nanese i imate nešto novca na bacanje, obavezno isprobajte. Fotografije napravljene pomoću ovog koncepta potražite na Instagramu pod haštagom #fdgr.