Written by

ZTE Axon 10 će biti najbolji kompanijin model do sada

iza ugla, mobilni svijet| Views: 162

Serija ZTE-a Axon veliki povratak imala je u avgustu prošle godine, a sada je spremna za nastavak. Axon 10 Pro pokazao je impresivne performanse na Geekbench-u i prije nekoliko dana dobio je sertifikat Eurasian Economic Commission.

Iako su nešto utihnuli posljednjih mjeseci, čini se kako se ova kineska kompanija vraća na velika vrata. Mnogi su se pitali šta će se dogoditi sa Axon serijom, koja se pokazala zaista odličnom. To je kompanijina elitna serija i povratne korisničke informacije imale su zaista odlične ocjene. Ipak, čini se da je došlo vrijeme za novu seriju.

Dokumenti zvanično potvrđuju da će se ZTE A2020 Pro zaista zvati Axon 10 Pro, što je do sada bilo samo nagađanje. Telefon će pokretati čisti Android 9 Pie operativni sistem na Snapdragon 855 čipsetu sa 6GB RAM-a. U međuvremenu su se pojavile i informacije o ekranu telefona, pa se očekuje da će uređaj imati 6.4-inčni 1080p+ displej, 16 + 20MP dvostruku kameru na zadnjoj strani i 25MP selfie kameru. Uz to, stiže i sjajna 4.300 mAh baterija sa brzim punjenjem.

U poređenju s Axon 9, Pro 10 trebalo bi da donose novi čipset, povećanu rezoluciju fotoaparata (od 12 + 20MP zadnja i 20MP prednja kamera) i pojačanu bateriju za 300 mAh.