zte blade q maxi recenzija

Written by

m:recenzija – ZTE Blade Q Maxi: najbolji primjer cijene i kvaliteta

preporučujemo| Views: 147

zte blade q maxi

Ove nedjelje vam predstavljamo sjajni ZTE Blade Q Maxi,

Ovaj telefon je dio uspješne Blade serije smartfona, koju čine Blade Q Mini, Blade Q i Blade Q Maxi.

Prije svega, riječ je o prilično velikom telefonu, čija je odlika ekran od 5 inča, te ako ste ljubitelj većih ekrana, ovo će vam sigurno biti važna stavka. Premda su mu dimenzije 144 x 74 x 10 mm, Blade Q Maxi ima odličnu ergonomiju i osjećaj prilikom držanja je sasvim dobar. Inače, poklopac telefona je izrađen od plastike i otisci prstiju ne ostaju na njoj.

Ovaj model pokreće dual-core 1.3 GHz MediaTek procesor, ima 1 GB RAM-a, te 4 GB internet memorije. Ukoliko vam je potrebna dodatna memorija, možete staviti microSD karicu do 32 GB. Blade Q Maxi radi na Androidu 4.2.2 Jelly Bean.

S gornje strane telefona se nalazi taster za zaključavanje, a pored njega je 3.5 mm ulaz, a microUSB port je smješten sa desne strane, dok je microSD slot lociran odmah ispod njega, s tim što se poklopac mora skinuti da bi mu se pristupilo. Taster za pojačavanje i smanjivanje zvuka se nalazi sa gornje lijeve strane telefona.

zte blade q maxi recenzija

Glavna prednost ovog telefona je svakako veliki ekran, a riječ je o IPS LCD displeju, koji je jednako vidljiv nezavisno ih kojeg ugla ga posmatrate, a čak i na jakom suncu je prikaz veoma dobar. Blade Q Maxi je izuzetno brz telefon, odnosno veoma brzo reaguje na komande i velikom brzinom otvara i zatvara aplikacije.

Standardno, uz telefon dolaze i punjač, USB kabl i slušalice sa mikrofonom.

Blade Q Maxi ima čist i jasan zvuk prilikom razgovora, pa čak i ukoliko koristite mikrofon na slušalicama

Još jedan ogroman plus ovog modela je njegova baterija, a riječ je o Li-Ion 2000 mAh bateriji, koja može izdržati cijeli dan, bez obzira koliko koristili WiFi, aplikacije ili se igrali na njemu.

ZTE je instalirao mnoštvo korisnih aplikacija, kao i dosta multimedijalnih aplikacija, a ikonice su krupne i veoma lijepo animirane, što čini da interfejs još boljim.

zteblade fotografijaFotografisano sa ZTE Blade Q Maxi

Blade Q Maxi ima dvije kamere, od kojih glavna ima 5 MP, a opremljena je autofokusom i LED blicom.

Interfejs kamere je jednostavan i sastoji se od biranja između snimanja i slikanja, a odmah ispod sa lijeve strane je i meni za biranje raznih opcija. Taster za slikanje, ondosno sniman je veliki i teško je pogriješiti, a ukoliko više volite prave tastere pod prstom, onaj za regulaciju tona u ovom slučaju preuzima ulogu “okidača”.

zte blade fotoFotografisano sa ZTE Blade Q Maxi

Tu su razni modovi kao što je panorama, HDR i mnogi drugi. Kvalitet slike je sasvim prihvatljiv i pruža mnoštvo dobrih detalja, a fokus radi odlično. Fokus se može i ručno podešavati pritiskom na određenu tačku na displeju.

ZTE Q Blade je sasvim sigurno jedan od najboljih primjera cijene i kvaliteta.

Ovaj telefon se nalazi u ponudi m:tel-a, a više informacija o cijeni možete naći na mtel.ba.