Zubi koji se liječe sami

Written by

Zubi koji se liječe sami

m:ovo m:ono| Views: 144

Zubi koji se liječe sami

Ono što vas je do sada dovodilo do ruba živaca, zvuk zbog kojeg vas je oblijevao hladan znoj bi u skoroj budućnosti mogao postati samo neprijatna uspomena.

Nova istraživanja pokazuju da su električni impulsi u stanju da pomažu zubima da se liječe samostalno, popravljajući oštećenja bez ikakvih injekcija, brušenja i bola.

Propadanje zuba nastaje kada šećer i kiseline iz hrane i pića utiču na gubitak minerala iz zuba, što potom vodi do kvara, a mnogima je odlazak kod zubara izuzetno neprijatan.

Profesor Nigel Pitts sa stomatološkog instituta na King’s College u Londonu smatra da će novi razvoj donijeti brojne prednosti. On zajedno sa svojim timom radi na zaustavljanju procesa propadanja zuba, prije nego što nastane veća šteta. Isto tako, oni rade i na pronalasku načina da izglade šupljine, kao i na terapijama za veća oštećenja.

3D skenovi zuba pokazuju koliko učinkovita može biti ova tehnika.

Doktor Pavan Mandepanda kaže da će se tretman nazvan “Ubrzana i pojačana elektro remineralizacija” sigurno pokazati kao popularna metoda kod pacijenata sa fobijom od zubara.

Mandepanda tvrdi kako brušenje može oštetiti i druge zube, jer postoji istraživanje u kojem se navodi da čak i najiskusniji stomatolozi mogu oštetiti susjedne zube dok popravljaju pokvarene. Dakle svi ti problemi, ali i oni uzrokovani liječenjem, mogu biti riješeni ako se bude radilo ovom novom metodom.

Stomatološka kompanija Reminova, sa sjedištem u Pertu u Škotskoj, nada se da će u roku od tri godine na tržište izbaciti ovaj uređaj za popravak zuba.

Ovo, nažalost, neće uticati na to da bušilice u potpunosti prestanu s radom. Pacijenti kojima su potrebne veće popravke, i dalje će se morati malo strpiti.