24 kitchen

Written by

24 Kitchen: Izdvajamo iz programa za maj 2014.

m:tel IPTV| Views: 500

džejmijevo veliko bjekstvo u italiju 24 kitchen

Poslije godinu dana bitke protiv brze hrane, Džejmi bježi u Italiju u svom kamperu, da bi ponovo raspalio svoju strast za kuvanjem i ljubav prema kvalitetnim sastojcima. Njegova potraga za inspiracijom vodi ga van utabanih staza: vratiće se osnovama, živjeće od zemlje, upoznavaće mještane i pripremaće tradicionalna italijanska jela u svom stilu. Šta će Italijani misliti o njemu i njegovoj hrani na njihovom terenu?


 

NAJBOLJI KUVAR

„Najbolji kuvar“ je takmičarska serija koja slavi umjetnost kuvanja uz fascinantni pogled na pritisak i takmičarsku atmosferu koja je obavezno prisutna kada je u pitanju vrhunsko kulinarstvo i najviši nivo vođenja restorana. Ova jednočasovna serija prikazuje kuvare u usponu kako stavljaju svoje kulinarske veštine na probu da bi dobili priliku da osvoje prestižnu titulu „najboljeg kuvara“. Kuvari-takmičari iskusiće životni stil pod tenzijom koji prati titulu glavnog kuvara, a sudije će svake nedjelje jednom od njih reći da „spakuje svoje noževe i ode“. Na kraju će samo jedan kuvar uspjeti da stigne do spektakularne poslednje epizode i da preuzme titulu „najboljeg kuvara”.


 

UMETNOST UKUSA

Maksut pripremanje hrane smatra svojevrsnom umjetnošću, a osobu koja je priprema umjetnikom u potrazi za idealom ukusa. On tradicionalne recepte i metode kuvanja koje smo naučili od naših majki i baka modernizuje u skladu sa savremenom kulturom jela i pića i donosi nam novu generaciju tradicionalnih recepata turske kuhinje. U svakoj epizodi glavnu ulogu igra drugi sastojak, a njegovi recepti nam pomažu da tradicionalna turska jela pripremamo na zdraviji i praktičniji način, i omogućavaju gledaocu da bliže upozna sastojke koje koristi u kuhinji. Nećete moći da se zasitite ukusnih recepata i kuhinjskih čuda koji kuvanje pretvaraju u umjetnost.


 

SARA LA FONTEN

Moderno i prelijepo – tako se može opisati Sarin dom u starom centru Helsinkija, ali takođe i hrana koju priprema i njena jedinstvena pojava. Sarin otac je Amerikanac francuskog porijekla, dok joj je majka Finkinja. Majka joj je umjetnica, dok je otac vlasnik porodičnog restorana i hotela u Njujorku. Nakon što su joj se roditelji razveli Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuvarskoj školi Njujorku, sve vijreme radeći u lokalnom restoranu. Pošto se vratila u Finsku sara je započela sopstveni biznis i uskoro je primećena od strane finskih medija. Od tada Sara je pisala brojne kolumne u finskim i internacionalnim magazinima i novinama. Takođe, organizuje kulinarske kurseve, bavi se stilizacijom hrane i ima svoju ketering kompaniju. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući Fazer Finlandia vodku. Godine 2005. Vodile je sopstvenu emisiju o stilu „Sa Sarom“ na MTV3 kanalu u Finskoj. Od tada je snimila nekoliko emisija posvećenih kulinarstvu i životnom stilu.