Written by

Airbnb će proizvoditi vlastiti video sadržaj kako bi privukao korisnike

m:reza, preporučujemo| Views: 715

Airbnb razmišlja o produkciji vlastitog video sadržaja za emitovanje kroz istoimenu aplikaciju, kako bi podstaknuo korisnike da posjete nove destinacije.

Popularni softver pomaže u povezivanju turista sa hostelima, hotelima i stanovima za njihova putovanja, a prema spekulacijama koje su prisutne već neko vrijeme, Airbnb se poigrava s idejom produkcije vlastitog televizijskog sadržaja u posljednje tri godine.

Inicijativu navodno podržava CEO, Brian Chesky, a osnovna ideja je da se napravi platforma na kojoj možete pronaći sve informacije o putovanjima, destinacijama i turističkim atrakcijama.

Gledanje televizije jedna je omiljenih zanimacija svakog pojedinca, a kombinovanje TV sadržaja sa platformom o putovanjima predstavlja zaista pametan potez kompanije za dalje poslovanje. Na ovaj način Airbnb ima priliku da se na tržištu pozicionira kao lifestyle brend, a ne samo kao servis za iznajmljivanje smještaja.

Na koji način kompanija ovu ideju planira realizovati?

Znamo da je Airbnb ranije učestvovo u kreiranju dokumentarnih filmova i priloga o putovanjima, poput Gay Chorus Deep South. A poznate su i informacije o TV emisiji dokumentarnog karaktera koja će tek biti dostupna na Apple TV Plus streaming servisu. 

Ako će dokumentarac o francuskoj kuhinji ili priča o backpacking-u kroz Južnu Ameriku pomoći korisnicima da zamisle sebe na dalekim lokacijama i pomognu Airbnb-u da se razlikuje od konkurencije, cijela priča mogla bi dobro da funkcioniše.