Akcija „Niste sami, imate prijatelje“ stigla i do Odžaka

Humana djela kao sve dobre vijesti brzo se šire, pa je i u Posavskom kantonu uručena pomoć u obliku paketa hrane i higijene socijalno ugroženim povratnicima tog kraja.

Pred novogodišnje praznike, 28. decembra, kompanija m:tel i akcija „Niste sami, imate prijatelje“, stigli su i do Odžaka, kako bi donirali 70 paketa hrane i higijenskih proizvoda mještanima tog kraja, odnosno srpskim povratnicima Posavskog kantona.

„Celi decembar godine koja je na izmaku obojili smo aktivnostima humanitarne akcije ’Niste sami, imate prijatelje’, upravo kako bismo našim ljudima u Federaciji BiH, učinili praznike lepšim, ali i život lakšim. Svakako, i u narednoj godini nastavljamo sa akcijom, a u ovom momentu se trudimo da ovim ljudima obezbedimo ono što je najpotrebnije u zimskom periodu poput drva za grejanje i hrane“, rekla je generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan, povodom donacije u Odžaku.

Akcija ’’Niste sami, imate prijatelje’’ realizovana je na molbu Srpskog građanskog društva – Posavina, a iz kompanije navode da su odmah reagovali i pripremili neophodne pakete za donaciju, koji su danas i uručeni.

Odžak je tim povodom posjetio m:tel tim sa izvršnim direktorom za korporativne poslove m:tel-a Nikolom Tacićem, koji je naglasio da je ovo jedna od aktivnosti u okviru akcije „Niste sami, imate prijatelje“.

„Na osnovu odluke generalne direktorke Jelene Trivan akciju smo započeli u mesecu decembru, a ovoga puta doniramo pakete sa hranom i higijenom za sedamdeset porodica posavskog kraja. Naravno, cilj naše akcije i jeste pomoći srpskim povratnicima gde god se oni nalazili, pa je i ovo jedan od načina da im olakšamo i ublažimo probleme sa kojima se svakodnevno susreću i bore“, izjavio je Tacić, dodajući da se iskreno nada da će ovi paketi pred božićne i novogodišnje praznike učiniti da povratnicima ovoga kraja bar ublaži osjećaj da su sami i zaboravljeni.

Zahvalnost m:tel-u za pomoć povratnicima Odžaka, Orašja i Domaljevca, izrazio je predsjednik Srpskog građanskog udruženja – Posavina, Damir Ivetić, koji je naglasio da Srbima iz ovog kraja mnogo znači to što ova kompanija nije zaboravila ni na njih.

„Na ovim prostorima živi oko 980 stanovnika srpske nacionalnosti. Naša odlučnost i srčanost kao i želja da ostanemo i živimo na našim imanjima, dovela nas je da se organizujemo kroz naše udruženje koje jedino na čitavom kantonu brine o srpskom narodu, zastupa njihove interese i pomaže kroz razne vidove pomoći“, naglasio je Ivetić i dodao da se iskreno i od srca zahvaljuje kompaniji m:tel na ovoj donaciji, nadajući se da će ona otvoriti i širu, dugoročniju saradnju. 

Kompanija m:tel najavila je nastavak akcije „Niste sami, imate prijatelje“, donacijama koje već sutra putuju ponovo ka Bosanskom Petrovcu i Glamoču.