Alcatel 1B (2022) – elegantan i pouzdan

Written by

Alcatel 1B (2022) – elegantan i pouzdan

mobilni svijet, u žiži| Views: 80

Vijest koja će obradovati sve ljubitelje smartfona koji nisu toliko glomazni i koji su praktičniji za držanje u ruci je da je Alcatel predstavio model sa ekranom od 5,5 inča.

Alcatel 1B za 2022. godinu, osim veličine, ima i specifikacije koje, takođe, neće previše opteretiti vaš džep ako govorimo o novcu. Prehodna verzija Alcatela 1B predstavljena je 2020. godine.

HD plus ekran od 5,5 inča nudi živopisne boje koje obezbjeđuje četvorojezgreni procesor od 2,0 GHz. Telefon ima 2GB radne memorije, ali i softver prilagođen tome Android 11 Go.

Memorijsko skladište od 32 GB može se proširiti pomoću microSD kartice do veličine od 128 GB. Alcatel ima glavnu kameru od 8 MP, koja podržava HDR režim za optimizovanje ekspozicije kada se fotografija pravi u noćnim uslovima. Tu je i prednja selfie kamera od 5 mekapiksela koja podržava Face Beauty alat, prepoznaje više lica u kadru i detektuje osmijehe. Prednja kamera služi i kao dio Face unlock sistema za otključavanje uređaja pogledom u objektiv.

Alcatel obećava izuzetno izdržljivu bateriju na ovom uređaju. Ima snagu od 3000 mAh i reguliše je sistem Smart manager koji optimizuje potrošnju i upravlja punjenjem.

Alcatel 1B ima šta da ponudi i što se spoljašnosti tiče. Dolazi u dvije boje, crnoj i plavoj, a poklopac je sa matiranom teksturom. Debljina kućišta je 9,95 mm, a težina cijelog telefona 172 grama.