Amazon-ov novi dron za dostave može letjeti i po kiši

Written by

Amazon-ov novi dron za dostave može letjeti i po kiši

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 103

Predstavljen je redizajnirani Amazon-ov Prime Air dron koji je namijenjen za dostave.

Amazon je za potrebe dostave testirao robota nazvanog Scout, ali je to testiranje prekinuto i sve ukazuje na to da kompanija želi da smanji broj eksperimentalnih projekata.

Taj plan ne važi za dron Prime Air jer je predstavljena nova generacija ovog uređaja. Prime Air dron MK30 je lakši od prethodnika (MK27-2), ali isto kao i on ima šest propelera.

Testiranje dronova za dostavu bi trebalo da počne u Kaliforniji i Teksasu prije kraja ove godine, a istovremeno će se istraživati koliki je interes ljudi za takvu vrstu dostave. Prvo će biti testiran MK27-2, a model neće biti u službi do 2024. godine. Novi model MK30 ima veći, domet veću toleranciju na promjene temperature, a ono što je posebno zapalo za oko: može da leti u kišnim uslovima, ali ne baš po jakom pljusku.

Novi model će biti za 25 odsto tiši (proizvodiće manje buke) iako Amazon-ovi dronovi nisu preglasni. Američka Federalna agencija za avijaciju je nakon svojih testova i istraživanja utvrdila da dronovi za dostavu neće uzrokovati uznemiravanje niti uticati na životinje i njihovo ponašanje.

U jednoj od najvećih američkih kompanija nadaju se da će nova verzija drona uticati na to da se mušterije koje kupuju njihove proizvode odluče za vazdušnu dostavu.