YouTube testira nove funkcije

Written by

Android aplikacija YouTube-a uskoro će automatski uklanjati nepoželjne komentare

m:reza, preporučujemo| Views: 538

Na sadržinski velikoj platformi kakva je YouTube, sekcija komentara je, najblaže rečeno, malo cijenjena – na svaki pozitivan ili konstruktivan komentar, ispod bilo kog video zapisa, najčešće dolazi na desetine negativnih ili uvredljivih.

U Google-u su odavno svjesni tog problema, pa su počeli da tragaju za načinom kako da se izbore sa nepoželjnim komentarima. Sada testiraju „gurnuti ih pod tepih“ metodu.

Najnovija metoda je trenutno dostupna samo u Indiji i podrazumijeva Android aplikaciju koja će automastki uklanjati nepoželje komentare sa ove platforme. Umjesto da prikaže komentare korisnika direktno ispod nekog videa, a prije prijedloga nekih drugih video zapisa, testna verzija sadrži opciju „novi komentar“, pritiskom na ikonu koja se može pronaći pored uobičajenih – thumbs up, thumbs down, share i download.

Nova opcija, odnosno ikona, bi mogla da zamijeni tradicionalnu save to watch later, koja bi i dalje bila moguća putem padajućem menija.

Trenutno nema zvaničnih informacija o tome da li Google planira da predstavi ovu novu funkciju na globalnom nivou, ali je svakako u pitanju jedan od malih eksperimenata koji platforma YouTube sprovodi. Kolika je njegova uspješnost svakako zavisi od povratnih informacija, odnosno od reakcije korisnika.

Takođe, iz YouTube-a je nedavno najavljeno da će ova video platforma, u okviru borbe protiv snimaka koji podstiču mržnju, zabraniti video zapise koji zagovaraju diskriminaciju ili segregacju.