Written by

Android M donosi najnoviju funkciju Now on Tap

moj android| Views: 542

Tap on Now 01

Novi Android M donosi brojna poboljšanja kako po pitanju sigurnosti, tako i kada su u pitanju performanse. Pored toga, Google donosi i novitete, a među njima još jednu novu opciju, koju do sada nismo imali prilike da koristimo.

Google je predstavio Android M na svojoj I/O konferenciji, a u novoj verziji čuvenog operativnog sistema krije se opcija Now on Tap koja je jedna od najboljih do sada.

Riječ je o funkciji koja će unutar svih aplikacija automatski pokrenuti Google pretragu, a Android će nakon toga sam prepoznati šta je na ekranu, pa će ponuditi rezultate shodno tome.

Tap on Now 02

Još jedna od prednosti Now on Tap opcije je to što rezultati pretrage neće biti samo linkovi, već Now kartice, koje će u sebi pored podataka nuditi i razne druge funkcije.

Now on Tap funkcija će se pokretati kada korisnik drži Home dugme, pa će tako npr. u chat aplikaciji u kojoj se pominje glumica Charlize Theron i film “Mad Max”, držanje Home dugmeta izbaciti kao rezultat kartice koje imaju veze sa ova dva pojma, a korisnici takođe mogu postavljati pitanja koristeći dobro poznatu “Ok Google” komandu.

Now on Tap funkcija će zapravo vaš telefon povezati sa Google pretragom, pa bukvalno možete pretraživati sve i svašta u svakom trenutku.