Apple iPhone11

Written by

Apple predstavio nove iPhone modele

mobilni svijet, u žiži| Views: 1115

Nakon mjeseci čekanja i nagađanja, konačno su stigli – kompanija Apple je predstavila novu generaciju iPhone-a. I možemo vam reći da su ponovo iznenadili brojne korisnike.

U novoj generaciji koja nosi broj 11, predstavljena su tri modela – iPhone 11, Pro i Pro Max.

iPhone 11

Dizajn je gotovo identičan prošlogodišnjem standardnom modelu iPhone XR. Razlika je, ipak, očigledna na zadnjoj strani gdje je dodata još jedna kamera. Riječ je o dodatnoj 12MP ultraširokoj kameri sa podrškom za 2X optičko zumiranje.

Tokom premijere je najviše vremena posvećeno upravo kamerama, a uz novi interfejs detalji prilikom fotografisanja biće znatno vidljiviji. Tu je i novi high-key mono portrait efekat, dok će sam portret sada raditi i na kućnim ljubimcima. Vjerovatno najveći dodatak u domenu kamera jeste Night mode.

Prednja kamera je, takođe, unapređena i ima 12M TrueDepth širokougaoni senzor koji se može rotirati kako bi se kreirali panoramski snimci. Možda i najbolja funkcija je 4K 60fps snimanje i slow-mo na koje su u Apple-u naročito ponosni.

Uređaj je izrađen od aluminijma i stakla, a displej je veličini 6.1 inča. Uz novu generaciju je stigla i nova generacija procesora – A13 Bionic za koji Apple tvrdi da je najbrži CPU u telefonu, a ima i najbrži GPU za telefone.

Takođe, novu generaciju karakteriše i bolji radni vijek baterije koja sada stiže sa 3110 mAh i sve to uz IP68 sertifikat za vodootpornost na dubinama do dva metra.

iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max

Ovdje je riječ o dva premijum modela. U odnosu na svoje prethodnike, iPhone XS i XS Max, novi iPhone 11 Pro i Pro Max stižu sa nekoliko izmjena – kućište od nehrđajućeg čelika, mat završnica i veća snaga.

Takođe, ovi modeli imaju i treću, 12MP širokougaonu kameru (uz primarnu i telefoto kameru) koja omogućava dodatno zumiranje, a sve kako bi se obuhvatilo više scene. Tu je i novi Deep Fusion mod koji podrazumijeva kreiranje devet fotografija sa tri kamere i potom kombinaciju u jednu fotografiju visokog kvaliteta. Uz aplikaciju Filmic Pro bićete u mogućnosti snimati sa više kamera odjednom.

Oba uređaja dolaze sa Super Retina OLED ekranima, a ekran je veličine 5.8 inča za Pro model, dok Pro Max ima displej od 6.5 inča. Apple tvrdi da će iPhone 11 Pro ponuditi četiri sata više radnog vijeka baterije u odnosu na iPhone XS, dok će 11 Pro Max nuditi pet sati više baterije nego XS Max. Konačno, Apple će nuditi 18W brzi punjač u paketu sa novim iPhone-ima.