Apple predstavio redizajnirani iPad

Written by

Apple predstavio redizajnirani iPad

mobilni svijet, u žiži| Views: 104

Nova iPad Pro serija iz Apple-a, dosta slična kao prethodna, ima jednu značajnu razliku: imaće unaprijeđeni M2 čip.

Apple je predstavio narednu generaciju iPad Pro serije čiji dizajn je isti kao kod prethodne generacije, kao i veličina ekrana 11 i 12,9 inča.

To znači da iPad Pro i dalje ima Liquid Retina displej (XDR varijantu na većem modelu), Multi‑Touch ekran s pozadinskim LED osvjetljenjem i IPS tehnologijom i podlogom potpuno otpornom na otiske prstiju. Oba modela su sa glavnom kamerom od 12 MP, ultraširokom kamerom od 10 MP i prednjom kamerom od 12 MP.

Apple iPad Pro dolazi sa osmojezgrenom centralnom procesorskom jedinicom CPU i grafičkim procesorom (GPU) od 10 jezgara. Apple tvrdi da novi M2 čip može da poboljša performanse uređaja za 15 procenata, a i grafičke performanse do 35%. M2 čip osposobljen je za 100GB/s objedinjenog protoka memorije i prvi čip u svojoj generaciji koji podržava WiFi 6E.

Apple iPad Pro model moći će da detektuje Apple Pencil do razdaljine od 12 milimetara od displeja. Pojedine aplikacije, kao što je Scribble, zbog toga će moći automatski proširiti polje s tekstom čim se olovka približi ekranu.

Apple iPad Pro je dostupan u pretprodaji, a isporuke počinju 26. oktobra. Model od 11 inča košta 799 dolara, a za onaj od 12,9 inča treba izdvojiti 1.099 dolara. Biće dostupni u srebrnoj i svemirski sivoj boji.