Written by

Archos je osmislio skuter koji radi na Android OS

moj android| Views: 452

skuter

Francuska kompanija Archos je na MWC u Barseloni predstavila skuter koji u ručkama ima ugrađen telefon koji radi na Android operativni sistem koji će se uskoro naći u slobodnoj prodaji.

S obzirom na ogromne saobraćajne gužve u velikim gradovima, ovakva prijevozna sredstva su sve popularnija jer se njima možete bez problema kretati kroz gužvu, ne morate razmišljati o parkingu i ostalim komplikacijama koje donose saobraćaj. 

Ovaj električni skuter je mnogo lakši od bicikla i potrebna vam je minimalna fizička snaga da biste njime upravljali. Telefon koji se nalazi u ručkama ovog skutera nije ništa posebno, opremljen je sa displejem od 5 inča, ima 1GB RAM-a i 8GB memorije i direktno je povezan sa motorom samog skutera što korisniku daje jedinstven ugođaj upravljanja.

Sa softverom koji je osmišljen posebno za ovu priliku korisnik može pratiti sopstveni progres, može vidjeti koliki mu je nivo baterije kad je u pitanju sam telefon, ali i skuter, a može pratiti i brzinu. Sam telefon podržava 3G konekciju i daje korisnicima mogućnost da pristupe Google Maps u stvarnom vremenu, bez da ih morate skidati putem Wi-Fi konekcije prije nego što napustite kuću.

Prema prvim najavama, ovaj skuter bi trebalo da se nađe u prodaji u aprilu ove godine i to po cijeni od 399 evra.