Budi u centru zbivanja!

Written by

Budi u centru zbivanja!

m:vijesti, prijateljstva| Views: 863

m:teme u posjeti studentima ETF Istočno Sarajevo

 

Kako bi ozvaničili početak saradnje uokvirene i potpisanim sporazumom između ETF (Elektrotehničkog fakulteta) Istočno Sarajevo i kompanije m:tel, u četvrtak 28.11.2019. održano je prvo u nizu stručnih predavanja studentima ovog fakulteta.

Edukativni projekat m:teme koji se sastoji od niza višestruko korisnih besplatnih predavanja za studente i studentkinje fakulteta, započet je predavanjem „Transport-IP/MPLS-Servisi“, koje je održao Ostoja Čenić, šef službe za planiranje i izgradnju IP/MPLS mreže kompanije m:tel, a po zanimanju diplomirani inženjer elektrotehnike. Predavanju su prisustvovali studenti fakulteta različitih smjerova, kao i zaposleni kojima je tema uža oblast interesovanja.

Pod motom „Budi u centru zbivanja“, stručnjaci iz m:tel-a, sa dugogodišnjim radnim iskustvom, će i u narednom periodu nizom interesantnih tema, predavanja i radionica iz različitih oblasti IKT industrije, studentima nastojati približiti kako teorija živi u praksi. m:teme su prilika za studente da saznaju koji su savremeni tokovi u telekomunikacijama, da dobiju odgovore u vezi sa „živim“ sistemima i tehnologijama, ali i da čuju brojne razloge zašto baš kompanija m:tel treba da bude polazna tačka njihove buduće karijere. Ovo je jedinstvena prilika za sve studente da uvide koliko široku lepezu aktivnosti obuhvata jedna telekomunikaciona kompanija kakva je m:tel, te da i za sebe naprave procjene u vezi sa budućim interesovanjima kako za praktičnu nastavu, tako i za profesionalni put.

Saradnja ETF Istočno Sarajevo i kompanije m:tel traje već dugi niz godina kroz projekat stipendiranja studenata, a od ove godine potpisanim sporazumom se dodatno proširuje. Brojni bivši studenti ovog fakulteta danas su zaposleni m:tel-a, što govori o kvalitetnom kadru koji izlazi iz ove ustanove. Svojim prisustvom na fakultetu, m:tel vjeruje da će dodatno pomoći studentima da po završetku studija imaju što kompletnija znanja i vještine potrebne za uspješan početak profesionalne karijere.